Verkkosivujen nopeuttaminen

Verkkosivujen nopeuttaminen on yksi parhaimmista tavoista parantaa myyntiä. Jos verkkokauppasi ei menesty kuten toivot tai jos muiden palveluntarjoajien sivustot kiilaavat ohitsesi Googlessa, harkitse verkkosivujen nopeuttamista. Jos aikasi, osaamisesi tai kiinnostuksesi ei riitä, ota yhteyttä alan ammattilaisiin.

Ota latausnopeus huomioon jo siinä vaiheessa, kun verkkosivuston tai blogin perustaminen on vasta harkintavaiheessa. On helpompaa ja miellyttävämpää opetella tekemään kaikki oikein heti alussa, kuin alkaa korjata monta vuotta pystyssä olleen sivuston ”kauneusvihreitä”. 

Nykyihminen ei jaksa odottaa

Jos sivustosi on hyvin hakukoneoptimoitu, kiinnostava ja nopeasti kaikilla laitteilla toimiva, voi se tuottaa sinulle paljon rahaa. 

Äitiysblogit, sisustusblogit ja FiRe-blogit ovat hyvin suosittuja. Jos blogi on taiten tehty, voit ansaita sillä jopa tuhansia euroja kuukaudessa.

Niin kampaaja, sähköasentaja kuin vuokra-asuntojen välittäjäkin tarvitsee oman verkkosivuston. Kun kuluttaja etsii uutta palveluntarjoajaa, hän aloittaa etsintänsä hyvin todennäköisesti netistä. Googlen kolme ensimmäistä hakutulosta saavat eniten huomiota. Jos et löydy netistä, voit jäädä asiakkaita vaille. 

Jos sinulla on verkkokauppa, tarvitset jotain parempaa, mielenkiintoisempaa ja toimivampaa kuin mitä kilpailijoilla on tarjota. Verkkokauppoja on pilvin pimein, ja suomalaiset tilaavat tavaraa innokkaasti myös ulkomailta. Verkkokauppiaan on oltava valmis panostamaan verkkokauppasivustoonsa, jotta voisi tehdä myyntiä.

Nykyihminen ei jaksa odottaa. Jos blogi, verkkosivusto tai nettikauppa latautuu hitaasti, hän ärtyy. Ärtynyt asiakas painaa helposti takaisin-painiketta tai punaista rastia, eli ostoskori jää lunastamatta tai yhteydenotto tekemättä. 

Bloggaaja ei välttämättä myy mitään tai odota yhteydenottoa. Bloggaaja toivoo kävijän viipyvän sivustolla mahdollisimman pitkään, mikä parantaisi blogin hakukonenäkyvyyttä. Bloggaajat saavat tulonsa mainostamalla erilaisia tuotteita ja palveluita, joten bloggaajan toiveissa on myös saada lukija vakuutettua jonkin kosmetiikkatuotteen, pikalainan tai esimerkiksi talvitakin paremmuudesta. Suositus innostaa lukijan klikkaamaan itsensä mainostetun firman sivuille ja tekemään tilauksen. Toteutunut tilaus voi tarkoittaa bloggaajalle pienimmillään muutaman kymmenen sentin ja suurimmillaan muutaman satasen provisiopalkkiota.

Toki sivustolta vaaditaan muutakin kuin nopeutta, mutta tässä artikkelissa perehdymme tähän nimenomaiseen asiaan. Jotta sivustolle saataisiin laadukasta liikennettä, on sivuston latauduttava alle 3 sekunnissa. Miten sivustoa voisi nopeuttaa?

Erilaisia keinoja verkkosivujen nopeuttamiseksi

Suurin osa verkkosivustoista on tehty WordPressillä.

Jos WordPress latautuu hitaasti, vika voi olla siinä, että levytila on loppumassa. Vika voi olla myös asetuksissa, liian suurissa kuvatiedostoissa tai esimerkiksi turhan monissa lisäosissa.

Valitse suomalainen webhotelli

Webhotelli

Kannattaa valita suomalainen webhotelli, jos lukijasi tai asiakkaasi ovat pääsääntöisesti suomalaisia. Tällä voi olla yllättävä vaikutus sivuston nopeuteen. Myös välimuistitallennuksen avulla blogi, verkkokauppa tai käyntikorttityylinen kotisivu voidaan saada latautumaan nopeammin.

Optimoi(duta) asetukset

Asetusten optimoiminen tai turhien lisäosien ja koodinpätkien siivoaminen saattaa kuulostaa ylivoimaiselta, ja nämä työvaiheet voikin jättää ammattilaisen tehtäväksi. Nopea googletus – mikäpä muukaan – kertoo yrityksistä, joilta tällaisia palveluja voi tilata.  

Pienennä kuvat

Mitä voit tehdä itse verkkosivujen nopeuttamiseksi? Ainakin sen, ettet lisää sivustolle liian isoja kuvatiedostoja. Jokainen kuva pitää ladata erikseen, mikä vie runsaasti aikaa. Käsittele valokuvat ennen kuin liität ne esimerkiksi blogiartikkeliisi.

Päivitä WordPress usein

Huolehdi myös siitä, että päivität WordPressin uusimpaan versioon mahdollisimman usein. Uusin tarkoittaa yleensä samaa kuin parhain – ainakin, jos puhutaan WordPress-julkaisujärjestelmästä. Uusin versio WordPressistä tuo tullessaan myös turvallisuutta, mikä sekin on ensiarvoisen tärkeä asia. 

Lisäosien avulla vältyt manuaaliselta työltä

On olemassa monia lisäosia, joilla WordPressillä tehtyä verkkosivustoa voi nopeuttaa. Lisäosat säästävät sinulta paljon turhaa työtä. Sen sijaan, että lyhentäisit koodeja manuaalisesti (tai maksaisit alan ammattilaisille useita kymmeniä euroja tunnilta) voit hankkia lisäosia, mitkä tekevät työn automaattisesti. 

Jotkut lisäosat siivoavat tietokantoja, joissa saattaa olla paljon turhaa tietoa verkkosivujasi hidastamassa. Tällainen on esimerkiksi WP Optimize. Lisäosiin kannattaa siis tutustua huolellisesti, eikä torpata niitä heti turhina menoerinä.

Hyvä teema vie pitkälle

Myös teemasta kannattaa maksaa. Ilmaisen teeman sijasta on hyvä ainakin harkita maksullista teemaa, mikä tekee sivustostasi sekä nopeamman että paremman näköisen. Toimivan teeman voi saada jo alle sadalle eurolla, joten teemasta ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi. 

Kun vielä pohdit kaksi kertaa sitä, kuinka paljon lisäät sivuille erilaisia animaatioita ja videoita, voit saavuttaa erityisen nopeasti latautuvan verkkosivuston. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest